Zoek
Sate Van Tante Frida * * * * * * * *
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 gesnipperde uien
2 teentjes knoflook (geperst)
2 theelepels zout
(2 gepelde kimiries)
3 eetlepels hete slaolie
1 eetlepel citroen of azijn
1 eetlepel ketjap manis
2 theelepels koeloe djawo
2 dl santen (=kokos)
1 theelepel sambal
1/2 theelepel laos
1/2 theelepel koenjit
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 eetlepel ketoembar (soort kerry)
1/2 eetlepel djinten
2 serre bladeren
2 djeroek poeroet bladeren Voorbereiding Voor het satevlees gebruiken: in dobbelsteentjes gesneden hamlappen
fricandeau of varkenshaas. Dit een nacht in de marinade laten staan
na goed dooreen roeren: Bereidingswijze De volgende dag het vlees op pennen rijgen en dit grillen of op de barbecue gaar laten worden. Serveertips Van de marinade is nog een hete Indische soep te maken door toevoeging van een paar gewone blikjes kippensoep
tomatensoep of goulashsoep (dan zeer h
Bereiding
De volgende dag het vlees op pennen rijgen en dit grillen of op de barbecue gaar laten worden.
Sate Van Tante Frida * * * * * * * * is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Koekjes Van Eigen Deeg
10-20 min -
Bekijk recept
Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren -
Hoofdgerecht
Bekijk recept