Varkenslapjes in een limoenmarinade: Meng 1 1/2 eetl. olie met 1/2 eetl. vleeskruiden en het limoensap. Leg de varkenslapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren. Dep de lapjes droog en bak ze aan tafel in een pannetje bruin en gaar. Lekker met aan tafel meegebakken lente-ui, stukjes avocado en koriander. Lamslapjes in een tacomarinade: Meng 1 1/2 eetl. olie met 1/2 eetl. vleeskruiden en de tacokruiden. Leg de lamslapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren. Dep de lapjes droog en bak ze aan tafel in een pannetje bruin en gaar. Lekker met aan tafel meegebakken stukjes groene paprika, kidneybonen, maiskorrels en koud erover een lepeltje pittige tomatensaus en zure room. Geef er tacochips bij. Mexicaanse hamburgers met komijn en fijngehakte peterselie: Meng het gehakt met 1 1/2 eetl. olie, 1/2 eetl. vleeskruiden, een mespuntje zout, de gemalen komijn en de fijngehakte peterselie. Vorm hier 8 hamburgertjes van. Bak de hamburgertjes aan tafel in een pannetje bruin en gaar. Lekker met aan tafel meegebakken uienringetjes, tomaat, stukjes ingemaakte jalape?opeper en zwarte olijven. Strooi wat geraspte kaas over de hamburgertjes en laat dit eventueel smelten.