Zeeg bloem en zout in een kom. Los gist op in 1 1/2 dl warm water en roer de suiker erdoor. Laat dit mengsel op een vrij warme plaats 10 min. staan tot er belletjes verschijnen. Week de saffraandraadjes en poeder in de rest van het warme water. Maak een kuiltje in de bloem en schenk er de gistoplossing,saffraanwater,ei en olie in. Roer vanuit het midden tot er een samenhangend deeg ontstaat.Laat dit 30 min. rijzen Bestrijk een bakplaat met olie Werk het gerezen deeg flink door en sla het een paar keer plat.Vorm een mooi rond brood en snijd het met een mes ondiep kruislings in. Leg het op de bakplaat. Laat het deeg onder en vochtige met bloem bestoven theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen, Verwarm de oven voor op 240?C Plaats de bakplaat iets onder het midden en zet een bakje gevuld met water op de bakplaat. Bak het brood in ? 30 min.gaar en bruin. Om te kijken of het brood gaar is klop je op het brood als het hol klinkt is het gaar