Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje. Strooi over de rand de poedersuiker, het zout en de vanillesuiker. Verdeel de (zachte) boter over de rand in stukjes. Doe in het kuiltje de gist, het water (niet alles in een keer toevoegen!) en de eieren. Meng alles heel goed, tot je een elastisch deeg krijgt. Kneed goed door! Laat het deeg een uurtje rijzen onder een vochtige doek. Kneed het deeg nogmaals goed door. Vet een bakvorm in en plaats hierop het deeg in een ronde vorm (of zoals je het zelf wilt, vb. gevlecht). Laat het nog eens 30 min. rusten onder een handdoek. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ?. Smeer het brood in met een beetje melk voor een mooi kleurtje. Bak het brood ongeveer 40 min. in de oven. Kijk af en toe om te zien dat het niet aanbrand. Het is klaar wanneer het als "een trommel" klinkt wanneer je de onderkant beklopt.