Kerststol Zonder Gist

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het meel, de havervlokken en het bakpoeder op het werkblad zeven en in het midden een kuiltje drukken. De suiker, vanillesuiker, bittere amandelolie, rum, kruiden en de eieren in het kuiltje doen en met een gedeelte van het meel tot een dikke brei kneden. Hierover de boter in vlokken verdelen, alsmede de kwark, rozijnen, krenten, amandelen en sukkade. Alle ingredienten snel van buiten naar binnen tot een glad en compact deeg kneden. Het deeg mag niet kleverig zijn. Wanneer dit wel het geval is, kunnen er nog wat instant havervlokken worden toegevoegd. Het deeg wordt in de vorm van een stol op een met bakpapier bekleed bakblik gelegd. De stol wordt in een op 250 oC voorverwarrmde oven geplaatst en bij 160-180 oC afgebakken gedurende 50-60 minuten.

Kerststol Zonder Gist is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatenfocaccia
1u5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hotdog op de bbq
25 min Snack
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap plaatpizza
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kerststol
Bekijk recept
6xverrassen Met Kerststol
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kerststol Uit Duitsland
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Weihnachtsstolle Of Duitse Kerststol
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept