Aardappelbrood

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de gist in een kom met 1 dl. water van 20 graden en laat het mengsel 20 min. staan op kamertemp. tot er belletjes op komen. Meng in een kom bloem, roggemeel en 10 gr. zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er de verdunde gist en nog ca. 2 dl. water van 20 graden in. Voeg de aardappelpuree toe. Kneed het deeg op een met bloem bestoven warkvlak 10-12 min. tot een glad en stevig deeg is. Laat het deeg afgedekt in een kom met een vochtige doek ca. 1 uur rijzen. Vorm het deeg daarna tot een ovaal brood en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi het brood dun met bloem en prik het op regelmatige afstanden in met een vork. Laat het ca. 2 uur rijzen bij kamertemp. Bak het brood in 35-40 min. goudgeel en krokant in het midden van de voorverwarmde oven op 240 graden. Druppel tijdens het bakken een beetje watre op de boden van de hete oven, zo wordt de korst lekker krokant.

Aardappelbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Iers aardappelbrood (griddle cakes)
Bekijk recept
Aardappelbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelbrood Van De Bakplaat.
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Iers aardappelbrood (griddle cakes)
Bekijk recept
Aardappelbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelbrood Van De Bakplaat.
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept