Notencroissants:De kwark losroeren en achtereenvolgens de melk, het ei, de olie, de suiker, de Vanillesuiker en het zout erdoor mengen. De bloem zeven, twee derde hiervan lepelsgewijs door het kwarkmengsel scheppen. Vervolgens de rest van de bloem erdoor kneden. Voeg een beetje bloem toe als het deeg nog kleeft. Voor de vulling de hazelnoten, de suiker, het Amandel Aroma en het eiwit met zoveel water gladroeren tot een dik vloeibaar mengsel ontstaat. Het deeg uitrollen en er cirkels van ongeveer 26 cm diameter uit snijden. Elke cirkel 4 keer doorsnijden zodat er 8 punten ontstaan. Op de breedste kant een beetje vulling leggen en het deeg vanaf deze kant tot een croissant oprollen. De croissants op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. De eierdooier met de melk loskloppen en hiermee de croissants bestrijken. De croissants op de tweede richel onderaan in een voorverwarmde oven bakken.
Verschillende Zoet Belegde Croissants is een recept van Smulweb.nl