Verschillende Zoet Belegde Croissants

l
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Notencroissants:De kwark losroeren en achtereenvolgens de melk, het ei, de olie, de suiker, de Vanillesuiker en het zout erdoor mengen. De bloem zeven, twee derde hiervan lepelsgewijs door het kwarkmengsel scheppen. Vervolgens de rest van de bloem erdoor kneden. Voeg een beetje bloem toe als het deeg nog kleeft. Voor de vulling de hazelnoten, de suiker, het Amandel Aroma en het eiwit met zoveel water gladroeren tot een dik vloeibaar mengsel ontstaat. Het deeg uitrollen en er cirkels van ongeveer 26 cm diameter uit snijden. Elke cirkel 4 keer doorsnijden zodat er 8 punten ontstaan. Op de breedste kant een beetje vulling leggen en het deeg vanaf deze kant tot een croissant oprollen. De croissants op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. De eierdooier met de melk loskloppen en hiermee de croissants bestrijken. De croissants op de tweede richel onderaan in een voorverwarmde oven bakken.

Verschillende Zoet Belegde Croissants is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Valentijnsontbijt met prosecco
15 min + 20 oventijd-
Bekijk recept
Croissant met brie en gember
10 min
Bekijk recept
Quicheparade met minitomaatjes
40 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Zalmstukjes met zeezoutboter en bieslook
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept