Notenbrood

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en snipper deze fijn. Fruit de ui in een beetje olijfolie glazig, knijp op het laatst de knoflook erboven uit. Verkruimel het volkorenbrood (in de keukenmachine gaat dit het snelst). Hak de noten samen met de tomaten fijn (ook dit gaat in de keukenmachine het snelst en comfortabelst). Vermeng broodkruimels, noten, de gekookte rijst of het gekookte graan, ui en knoflook. Als u verse kruiden gebruikt, snijdt u deze fijn en voegt u ze bij de rest. Indien u gedroogde kruiden gebruikt, strooit u ze simpelweg over het mengsel dat u net hebt gemaakt. Roer alles goed door elkaar. Vet een vrij grote cakevorm in, doe het deeg erin en pers alles goed en stevig aan met een spatel of de bolle kant van een eetlepel. Bestrijk de bovenkant van het brood met olijfolie en plaats het 35 minuten in het midden van de hete oven.

Notenbrood is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min Snack
Bekijk recept
Borreltosti's met oude kaas
35 min-
Bekijk recept
Knapperige toast met rucolaomelet
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min Snack
Bekijk recept
Borreltosti's met oude kaas
35 min-
Bekijk recept
Knapperige toast met rucolaomelet
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept