Indische Pasteitjes

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vulling: De ui en knoflook fijnmaken en fruiten in een beetje olie. Het gehakt en de andere kruiden toevoegen en gaar laten worden. De geraspte winterpeen en doperwtjes erdoor. De So-oen heb je in heet water laten weken. Als deze gaar is knip of hak je dit in stukjes en voegt dit bij het geheel. De hardgekookte eieren snijd je over de lengte in 8 partjes. Je neemt nu een deegballetje en rolt deze uit tot ca de grootte van een schoteltje. Doe op een helft van het plakje deeg een grote eetlepel vulling en daar bovenop een partje ei. Klap nu het geheel dubbel en smeer de randjes aan de binnenkant van het deeg meet wat ei-wit en plak deze op elkaar en rol het buitenrandje om en om als sierrandje. (Je kunt ook de pasteiklapper gebruiken. Is wel handiger hoor) Bak de pasteitjes in olie om en om bruin en gaar. Goed uit laten lekken.

Indische Pasteitjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept