Verwarm de oven voor op 140 graden. Bekleedt een springvorm van ca. 20 cm. Met aluminiumfolie of bakpapier en vet dit in. Splits de eieren in dooiers en eiwit. Klop met er mixer de boter met de vanillesuiker romig. Klop dan de dooiers schuimig met het restant suiker. Zeef de bloem erboven en schep het met de koffieroom en een snufje zout om. Schep het eiwit er luchtig doorheen. Verdeel het beslag over 2 kommen. Voeg aan 1 kom de kruiden toe. We hebben nu een licht en een donker beslag. Doe nu een laagje van het lichte beslag in de vorm, laat het uitvloeien en laat het in het midden van de oven in ca. 8 minuten gaar worden. Schep er dan een donker laagje beslag op en laat dit ook bijna gaar worden op dezelfde manier. Werk op deze wijze al het beslag op. De spekkoek is klaar als het bovenste laagje gaar is. Af laten koelen en dan uit de vorm nemen.