Kaneel-appeltaart (Kanelappelkaka)

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C. Beboter de taartvorm en strooi er het paneermeel in. Meng de appel met het mengsel van kaneel en 50 g suiker. Klop (met een mixer) de eieren met 200 g suiker tot een dik mengsel dat licht van kleur is. Voeg de boter en de met het bakpoeder gezeefde bloem toe. Meng alles goed door elkaar met een lepel (geen mixer) en giet dit beslag in de pan of taartvorm. Doe de appels in het beslag. Bak de taart 35 minuten in een op 180C voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en een pen er na het inprikken schoon uitkomt. Dien de taart warm of op kamertemperatuur op. Als je de taart op kamertemperatuur serveert kun je er nog wat poedersuiker overheen strooien.

Kaneel-appeltaart (Kanelappelkaka) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept