Zeef bloem en zout in een kom. Verwarm de melk tot 40 C, los de gist hierin op en roer er de suiker door. Laat de gistoplossing enige tijd op een tamelijk warme plaats staan (er moeten zich bovenop het mengsel belletjes vormen). Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de gistoplossing in. Roer er met een mixer, voorzien van deeghaken, een glad en klontvrij beslag van. Kneed de rozijnen, het ei en de sukade erdoor. Verwarm een pan een beetje, wrijf de pan en het deksel in met olie en doe hier het deeg in. Sluit de pan en laat deze een uur op een redelijk warme plaats staan, zodat het deeg kan rijzen. Neem het deksel van de pan en zet deze op een ovenrooster onder in een voorverwarmde oven (175 C). Bak de broeder in 1 uur gaar en bruin. Sluit de pan als de broeder te bruin wordt. De broeder is gaar als een breinaald er droog en schoon uit komt. Snijd de broeder in plakken en serveer hem met een stroop/botermengsel.