Zoek
Olijvenbrood
4
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
? pak mix voor wit brood (250 g)
1 ? dl handwarm water
2 eetlepels olijfolie
1 flinke ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
? eetlepel karwijzaad
50 g ontpitte zwarte olijven
Bereiding
1
Kneed van de mix met het water en de olie een soepel deeg en laat dat, afgedekt, 10 minuten rijzen
2
Maak in die tijd de ui en knoflook schoon en snipper ze. Bak ze in de olie goudbruin en laat ze afkoelen
3
Kneed het karwijzaad door het deeg en laat het nogmaals 15 minuten rijzen
4
Hak de olijven in stukjes
5
Bekleed een lage bakvorm met bakpapier en druk het deeg erin. Leg de ui en de olijven erop en druk ze in het deeg
6
Bestrijk de bovenkant met wat melk en schuif de vorm in een voorverwarmde oven van 220?C/gasstand 5
7
Bak het brood in circa 30 minuten gaar en bruin. Het brood is gaar wanneer het hol klinkt.
Olijvenbrood is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
15 min
Snack
Bekijk recept
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn
30 min
Bekijk recept
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
15 min
Snack
Bekijk recept
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn
30 min
Bekijk recept
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept