1 Bak de soepgroente in de olie totdat de geuren loskomen. Doe er een liter water bij. Voeg toe foelie, peperkorrels, zout en bouillonblokje. Laat het een half uurtje sissen in de snelkookpan.
2 Zeef de groentebouillon met een schuimspaan of bolzeef. Gooi groente weg. Voeg het vlees toe, en dan het pak tomatensap, de laurier, azijn en gember. Laat dit een uurtje sissen.
3 Koel de soep in de buitenlucht af. Nu het vet eraf scheppen.
4 Maak de maizena aan in een kopje koude vloeistof (soep of water) en voeg toe. Maak de soep warm en roer geregeld om hem goed te laten binden.
5 Maak af op smaak met peper, zout, suiker, knoflook en de groene kruiden. Eventueel kan er voor het mondgevoel nog een blikje Macedoine des Legumes door. Eindeloos te varieren! Het leuke van deze tomatensoep is dat hij heerlijk is zonder dat er een tomaat aan te pas komt. 18 juli 2004