Vlaamse Hutspot

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In de snelkookpan: Eerst het vlees met wat water en zout en peper ca. 30 minuten onder druk koken. Daarna de gewassen en gesneden groente erbij doen en weer onder druk koken tot de groente gaar is (? 6 a 8 minuten). Hierna de aardappelen er bovenop leggen en alles nog eens 10 minuten onder druk koken. Het spek in een aparte pan hard uitbakken. Als alles gaar is het vlees uit de pan halen (later weer toevoegen) en de aardappelen en groenten stampen (of, naar wens, door elkaar scheppen). Het spek, met vet, er als laatste door doen. Zonder snelkookpan: Eerst het vlees in water met peper en zout bijna gaar laten worden. Het hangt van het soort vlees af hoe lang dat duurt. Daarna de groenten en aardappelen toevoegen. Reken op een totale kookduur van ongeveer twee uur. Verder te werk gaan als hierboven beschreven.

Vlaamse Hutspot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Romige hutspot met uitsmijter kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oud-Hollandse hutspot met snelle hachee
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hutspot met gebakken uitjes en kip
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept