Neem het gebraad, dat u desgewenst met spek heeft omwikkeld. Braad het vlees aan alle zijden goudbruin in 3 lepels olie op een hevig vuur. Giet er een glaasje cognac over en flambeer het. Haal het vlees uit de pan. Braad in die pan een dikke wortel en een ui die u allebei in blokjes gesneden hebt. Voeg er de fijngehakte look en gember aan toe en de 3 pimenten. Doe het vlees weer in de pan en braad het 30 minuten op een zacht vuur, met het deksel op de pan. Draai het vaak om. Los nadien 1 soeplepel bloem, 1 lepel bittere cacao en 1 lepel sterke mosterd op in 1/4 l sterke rode wijn. Giet deze saus over het gebraad en braad het opnieuw zo′n 30 minuten. Het moet binnenin mooi roze zijn. Giet bij het opdienen de saus door een puntzeef en bind ze met de aalbessengelei. Breng op smaak. Snijd het gebraad in plakken en overgiet ze met de saus.
Springbokgebraad Met Gember En Bittere Cacao is een recept van Smulweb.nl