Laat het vlees 30 min. stijven in de diepvrieskast. Verdeel het in heel fijne sneetjes van 2 cm. op 1
2. Maak de rijst klaar.Doe de ingredienten van de saus in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het afkoelen.Spoel de koolbladeren, droog ze af en snij ze fijn. Spoel de tuinkers en de spinaziebladeren, zwier ze droog en verwijder de steel. Maak het preiwit schoon en verdeel het in schuine schijfjes van 2 cm. Schil en snij de uien in 8 partjes. Spoel de champignons en snij ze in dunne plakjes. Verdeel het stuk tofu in blokjes van 1 cm. (of op een enkele schotel). Schik de ingredienten voor de fondue op 4 individuele borden. Breek 1 ei per individuele bowl. Doe de olie in een fonduetoestel. Breng ze aan de kook en verminder dan de temperatuur : de olie moet net borrelen. Doe er enkele reepjes vlees, prei,ajuin en Chinese kool in (die worden traag gaar), dan enkele eetlepels saus. Laat ze bakken en voeg er geleidelijk de andere ingredienten (champignons,tuinkers, enz.)aan toe. Herhaal deze handeling tot alle ingredienten zijn opgebruikt. Leng de saus aan met een straaltje water als ze te dik wordt. De tafelgenoten dompelen telkens hun gebakken hapjes in het geklopte ei en er wordt rijst bij gegeten. GOED OM TE WETEN. Liefhebbers kunnen de olie vervangen door runderniervet (wit rundervlees)
Sukiyaki Of Japanse Fondue is een recept van Smulweb.nl