Kastagnetaart Met Gegratineerde Appels

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het kastagnemeel en roer er met een garde 6 dl water, de suiker, 4 el olie, snufje zout en de rozijnen erdoor. Schenk het beslag in een lage vorm met gladde rand (diameter 28 cm) die u vooraf hebt ingevet met olie en bestrooit met broodkruim. Bestrooi de taart met pijnboompitten en zet hem een uur in de oven op 200 graden celsius. Neem de taart uit de oven zodra de kooktijd verstreken is en laat hem in de vorm afkoelen. Bestrijk hem met abrikozenjam en garneer met hele dunne schijven appels. Bestrijk de appels met boter en doe hieroverheen rietsuiker. Zet de taart onder de grill om de appels te grattineren. Verwarm slagroom met kaneel en houd dat tegen het kookpunt aan, zodat het een stevig sausje wordt.

Kastagnetaart Met Gegratineerde Appels is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept