Maak de schelpen goed schoon door ze in een bak koud water te leggen en ze met een stug borsteltje schoon te boenen. Verschoon het water 2 tot 3 keer en boen tot er geen zand meer uit komt. Breng een grote pan water aan de kook voor de spaghetti. Doe de sjalot en de knoflook in de lekbak of het reservoir. Doe de strandgapers in de stoomkorf, dek af en stoom 12 tot 20 min. tot ze open gaan. Gooi schelpen die niet open gaan weg. Zout intussen het kokende water( het moet zoutig smaken) en kook de spaghetti in ongeveer 12 min. beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet en doe over op een grote pastaschaal of platte serveerschaal. Voeg de strandgapers in hun schelpen toe(of desgewenst gepeld) en ook het vocht uit de lekbak of het reservoir, samen met de sjalot en knoflook. Voeg peterselie, olie, rode-peperstukjes of zwartepeper toe en dien op.
Spaghetti Met Strandgapers is een recept van Smulweb.nl