Verhit de olie in een hoge pan met een dikke bodem. Schep ui en knoflook erdoor en voeg na 3 minuten bleekselderij, citroenschil en de peterseliestelen toe. Roer alles krachtig door. Schep daarna de mosselen, steeds bij gedeelten er door. Schenk wijn en 4 deciliter water er over. Leg het deksel op de pan en laat het zolang koken dat de schelpen zich hebben geopend(circa 7 minuten). Schud de pan tijdens het koken enkele malen heen en weer. Schenk het kookvocht door een fijne zeef in een andere pan. Breng het aan de kook , en laat de visbouillon tabletten er in oplossen. Laat de bouillon 10 minuten inkoken. Neem intussen de mosselen uit de schelpen en verdeel ze over voorverwarmde soepkommen. Breng de bouillon op smaak met wat zout en peper. Schep de kokende bouillon op de mosselen. Bestrooi de soep met de fijngehakte peterselie.
Zuppa Di Cozzo Alla Marinara is een recept van Smulweb.nl