Bruschetta Met Tomaat

3
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Tomaten ontpellen als volgt: Kerf met een scherp mes aan de onderkant een kruis in het velletje. Leg de tomaten ca 1 minuut in heet water. Haal ze eruit en laat ze even schrikken onder de koude kraan. Nu kun je vanuit het midden van het kruis heel gemakkelijk het vel verwijderen. Haal ook de pitten eruit, snij de tomatenvlees in mooie kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng er de olijfolie, fijngesneden basilicum, fijngesneden lente ui en peper en zout door. Laat dit in de koelkast een half uur staan zodat de tomaten kunnen afkoelen en de smaken kunnen mengen. Het brood in mooie, iets dikkere, sneden snijden en licht roosteren. Direct een zijde volledig inwrijven met knoflook. Leg hierop een laagje tomatenkoelie, nog wat extra mooie olijfolie en smullen maar!!!!!!

Bruschetta Met Tomaat is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met puree van aardperen
Snack
Bekijk recept
Italiaanse bruschetta met rosbief en tonijnmayonaise
30 min-
Bekijk recept