Zoek
Ciopino
8
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 fles witte wijn waarvoor ik een goede pinot noir verkies
2 uien
3 laurierbladen
4 takjes tijm
1 kilo mosselen
30 gram verse basilicum
1 groene paprika
4 bleekselderijstengel2
1 wortel
5 tenen knoflook
circa 80ml olijfolie
2 el olijfolie extra virgine
2 tl tomatenpuree
1200 gram mooie rijpe roma of tros tomaten
500 gram kreeftenstaarten
500 gram tarbotfilet
500 gram krabscharen
1 kilo gamba?s
500 gram Sint Jacobs mosselen
zout
peperDe zwarte randen dienen uit de Sint jacobs mosselen verwijderd. Van de kreeften worden alleen de staarten gebruikt. Ik liet dit in de viswinkel regelen maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. De krabscharen kocht ik op de markt dus dat vervelende werkje kwam op mijn a
Bereiding
Voor de saus meng je de basilicumblaadjes samen met de andere 4 tenen knoflook uit de pers en de olijfolie samen met de staafmixer. Breng de Ciopino op smaak met peper en zout. Roer er als laatste de basilicumsaus doorheen.
Ciopino is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker