Kook de visfond tot de helft in. Voeg de saffraan toe en laat deze 1 minuut in de fond meekoken op zeer laag vuur. Breng de ingekookte fond met de room al roerend zachtjes tegen de kook aan, voeg de fijngesneden groene kruiden toe en de dobbelsteentjes courgette. Laat de courgette op laag vuur goed doorverwarmen in de saus. Proef op zout. Smelt op het laatst onder voortdurend roeren de koude boter door de saus. Smeer de gehalveerde jakobsmosselen heel dun in met olijfolie. Verhit een bakpan met anti-aanbaklaag en bak daarin op hoog vuur de jakobsmosselen een ? minuut aan iedere kant. Maak de tanden van een vork gloeiend heet in een vlam. Neem de bakpan van het vuur en schroei met de gloeiende vork een streepjespatroon in de bovenkant van de jakobsmosselen. Of bak ze in een grillpan. Verdeel de saus over 4 warme borden, leg de jakobsmosselen in de saus en garneer met de broodcroutons. Maal nog een beetje peper over de jakobsmosselen.
Sint-Jakobsmosselen Met Courgette En Saffraan-Roomsaus. is een recept van Smulweb.nl