Sint-Jakobsmosselen Met Courgette En Saffraan-Roomsaus.

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de visfond tot de helft in. Voeg de saffraan toe en laat deze 1 minuut in de fond meekoken op zeer laag vuur. Breng de ingekookte fond met de room al roerend zachtjes tegen de kook aan, voeg de fijngesneden groene kruiden toe en de dobbelsteentjes courgette. Laat de courgette op laag vuur goed doorverwarmen in de saus. Proef op zout. Smelt op het laatst onder voortdurend roeren de koude boter door de saus. Smeer de gehalveerde jakobsmosselen heel dun in met olijfolie. Verhit een bakpan met anti-aanbaklaag en bak daarin op hoog vuur de jakobsmosselen een ? minuut aan iedere kant. Maak de tanden van een vork gloeiend heet in een vlam. Neem de bakpan van het vuur en schroei met de gloeiende vork een streepjespatroon in de bovenkant van de jakobsmosselen. Of bak ze in een grillpan. Verdeel de saus over 4 warme borden, leg de jakobsmosselen in de saus en garneer met de broodcroutons. Maal nog een beetje peper over de jakobsmosselen.

Sint-Jakobsmosselen Met Courgette En Saffraan-Roomsaus. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept