Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Pel en snipper de halve ui. Verhit 2 el. olie en bak hierin de ui in 3 minuten op een matig vuur glazig. Voeg de fijngehakte champignons toe en bak ze al omscheppende 4 minuten op een hoog vuur gaar. Laten afkoelen. Roer de verse roomkaas los en voeg het champignonmengsel, 1 el. kappertjes, een snufje zout, een snufje peper en een tl. mosterd toe. Halveer de plakjes rosbief. Leg in het midden van elk half plakje een hoog bergje (ca. 1 el.) van het champigon-kaasmengsel. Vouw de plakjes rosbief eromheen en de ′rosbief-champignontruffels′ omgekeerd (met de gladde kant boven) op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Roer van de balsamico-azijn, 1 tl. mosterd, een snufje zout, een snufje peper en 6 el. olijfolie een gladde dressing. Meng de rucola met de dressing. Verdeel de salade over 2 borden. Leg de rosbieftruffeltjes erop en strooi de rest van de kappertjes erover.
Rosbief-champignontruffeltjes Met Rucolasla is een recept van Smulweb.nl