Verhit 60gr. boter in een braadpan en braad de rosbief rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de rest van de boter toe en laat ui, wortel, selderij en spek ong. 5 minuten op een zacht vuurtje in het braadvet sudderen. Schenk dan voorzichtig het braadvet uit de pan, en voeg het glas wijn toe. Even hoog zetten en de restjes goed losroeren. Leg het vlees op de groente. Voeg de (warme) bouillon met marjolein, laurier en peper&zout toe, hak de tomaten in stukjes en doe dit eveneens in de pan. Het vlees in ong.20 minuten met de deksel op de pan gaar smoren. Dan het vlees uit de pan op n plank afgedekt 10 minuten laten rusten. Ondertussen de jus zeven; druk de groente in de zeef met een houten lepel aan zodat het sap in de jus komt. Snij de rosbief in plakjes, leg deze op een schaal en schenk er wat jus over. De rest van de jus kan bij de maaltijd worden geserveerd.