Carpaccio

4
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet een pannetje met dikke bodem op het vuur en bruineer hierin de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn , zet ze even op een bord apart.Hak de selderij blaadjes en het citroenschilletje ragfijn.Maak van azijn , olijf-olie , peper , zout , citroensap en honing een dressing.Vermeng de gehakte selderij en citroenschil door de dressing.Was eikebladsla en haal blaadjes ervan af , snij gewassen ijsbergsla in dunne reepjes en hak de bieslook fijn. Schaaf de parmesaansekaas in flinter dunne plakjes .
Voorbereiding
: Leg 3 eikebladsla-blaadjes in een stervorm op het bord , leg in het midden van het bord een nestje gesneden ijsbergsla. Nappeer de sla met een beetje dressing (bewaar de rest om het vlees te napperen). Snij het vlees met de snijmachine in dunne plakjes en dresseer deze elkaar overlappend over de salade. Bestrooi licht met ?n snufje witte peper en vleugje zout , strooi er de fijngehakte bieslook en de gebruineerde pijnboompitjes over.Napeer het geheel met de dressing en strooi er wat van de grof verkruimelde plakjes kaas overheen.

Carpaccio is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept