Appelflappen Van Bladerdeeg

5
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter en suiker in een koekenpan en bak hierin de stukjes appel ongeveer 2 minuten Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen Roer dadelstukjes, walnootkruimels en appelstukjes door elkaar Leg in het midden van elk net ontdooid deeglapje een schepje van het appelmengsel Doop een kwastje (of een vinger) in de losgeklopte dooiers en smeer de randen van het deeg hiermee in Vouw van het deeglapje een driehoek Druk de randen goed op elkaar Druk de randen nog eens extra aan met de tanden van een vork Bestrijk de bovenkant van elke flap met wat eidooier Leg alle flappen op een met bakpapier belegde bakplaat Laat de flappen in circa 20 minuten gaar en lichtbruin bakken Haal ze uit de oven en schep ze van het papier op een schaal

Appelflappen Van Bladerdeeg is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mini-appelflappen
20 min Gebak
Bekijk recept
Appelflappen
20 min Gebak
Bekijk recept
Appelflappen
40 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Appelflappen (bladerdeeg)
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept