1 De combinatie van knapperig brood en een lauwwarme salade geeft dit gerecht een heel aparte smaaksensatie. Heerlijk bij een zwoele avond.
2 Kook in ruim kokend water met zout 300 gram sperziebonen in 8 minuten beetgaar en speol ze in een vergiet onder koud water af. Laat ze goed uitlekken.
3 Kruid 400 gram kipfilet in blokjes met 1/2 eetlepel kipkruiden en 2 theelepels chilipoeder en bak ze in een wok met 3 eetlepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten bruin rondom en gaar.
4 Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin.
5 Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel er 100 gram gemengde sla, de sperziebonen, 100 gram mozzarella in kleine blokjes en de kip erover.
6 Sprenkel er een dressing over van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse munt en zout en peper naar smaak.
7 Zet de bovenkant van het brood erop.
Grote Sandwich Van Turks Brood is een recept van Smulweb.nl