Citroen Kwark Taart

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd 2 citroenen in plakjes. Breng in een pan 200 ml (2 dl.) water met 100 gr. suiker aan de kook. Los de suiker al roerend op en leg de plakjes citroen erin.Verwarm het geheel ca. 40 minuten op een laag vuur tot de plakjes omhuld zijn met een dikke laag suikersiroop. Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Boen de andere 2 citroenen schoon, rasp de schil er dun af en pers ze uit.Vul dit sap met water tot 100 ml.(1 dl.). Breng dit citroensap met de geraspte schil aan de kook en laat het ca. 2 minuten zachtjes sudderen.Knijp de gelatine goed uit en los ze , van het vuur af, al roerende op in het hete sap.Los ook de rest van de suiker(de resterende 200 gr.) op in het sap.Laat dit mengsel iets afkoelen.Smelt de boter.Verkruimel de bastognekoeken en meng er 2 el. van de suikersiroop en ook de gesmolten boter door. Vet een springvorm in en druk het koekmengsel uit op de bodem (met bolle kant van een lepel). Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel voorzichtig de kwark en het gelatinemengsel door het slagroommengsel.Schep dit op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Leg de geglaceerde plakjes citroen erop. Laat de taart in de koelkast in ca. 4 uur opstijven.

Citroen Kwark Taart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept