Snijd 2 citroenen in plakjes. Breng in een pan 200 ml (2 dl.) water met 100 gr. suiker aan de kook. Los de suiker al roerend op en leg de plakjes citroen erin.Verwarm het geheel ca. 40 minuten op een laag vuur tot de plakjes omhuld zijn met een dikke laag suikersiroop. Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Boen de andere 2 citroenen schoon, rasp de schil er dun af en pers ze uit.Vul dit sap met water tot 100 ml.(1 dl.). Breng dit citroensap met de geraspte schil aan de kook en laat het ca. 2 minuten zachtjes sudderen.Knijp de gelatine goed uit en los ze , van het vuur af, al roerende op in het hete sap.Los ook de rest van de suiker(de resterende 200 gr.) op in het sap.Laat dit mengsel iets afkoelen.Smelt de boter.Verkruimel de bastognekoeken en meng er 2 el. van de suikersiroop en ook de gesmolten boter door. Vet een springvorm in en druk het koekmengsel uit op de bodem (met bolle kant van een lepel). Klop in een kom de slagroom stijf. Spatel voorzichtig de kwark en het gelatinemengsel door het slagroommengsel.Schep dit op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Leg de geglaceerde plakjes citroen erop. Laat de taart in de koelkast in ca. 4 uur opstijven.