Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het vel van de ham, haal het los door uw duim eronder de duwen. Trek het los vanaf de breedste kant. Snijd het vel door op 10 cm van het einde van het bot. Verwijder overtollig vet met een scherp mes. Pers de sinaasappel uit en zet het sap apart. Smijd de sinaasappelschil in lange dunne reepjes. Zet de ham op een rooster boven een diepe ovenschaal met water, sniaasappelschil en kruidnagels. Bedek de ham en de schaal met folie en bak hem 2 uur. Haal het vlees uit de oven. Laat het uitlekken en gooi de sappen weg. Kerf met een mes het vet diagonaal in, naar beide kanten zodat een ruitjespatroon ontstaat. Meng de suiker, mosterdpoeder en marmelade tot een dikke massa. Bestrijk de ham met de helft hiervan en zet de ham terug in de oven op 210 graden. Bak hem onbedekt 30 minuten. Vermeng het sinaasappelsap met het resteren de suikermengsel. Haal de ham uit de oven en bestrijk hem met wat suikermengsel. Druk een kruidnagel in elk ruitje en zet het vlees terug in de oven. Bsak het onbedekt nog een uur; bestrijk het elke tien minuten met het suikermengsel.