Geglazuurde Beenham

0
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het vel van de ham, haal het los door uw duim eronder de duwen. Trek het los vanaf de breedste kant. Snijd het vel door op 10 cm van het einde van het bot. Verwijder overtollig vet met een scherp mes. Pers de sinaasappel uit en zet het sap apart. Smijd de sinaasappelschil in lange dunne reepjes. Zet de ham op een rooster boven een diepe ovenschaal met water, sniaasappelschil en kruidnagels. Bedek de ham en de schaal met folie en bak hem 2 uur. Haal het vlees uit de oven. Laat het uitlekken en gooi de sappen weg. Kerf met een mes het vet diagonaal in, naar beide kanten zodat een ruitjespatroon ontstaat. Meng de suiker, mosterdpoeder en marmelade tot een dikke massa. Bestrijk de ham met de helft hiervan en zet de ham terug in de oven op 210 graden. Bak hem onbedekt 30 minuten. Vermeng het sinaasappelsap met het resteren de suikermengsel. Haal de ham uit de oven en bestrijk hem met wat suikermengsel. Druk een kruidnagel in elk ruitje en zet het vlees terug in de oven. Bsak het onbedekt nog een uur; bestrijk het elke tien minuten met het suikermengsel.

Geglazuurde Beenham is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept

Geglazuurde (kerst)koekjes
30 min Gebak
Bekijk recept
Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept
Delia Smith's geglazuurde laagjestaart met lemon curd
1uur- Gebak
Bekijk recept
Aardbeientompouce
25 min Nagerecht
Bekijk recept