Orientaalse Kip-Tomatensoep

4
0-10 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De ui en de winterwortel schoonmaken en grof hakken. De peterselie en de selderij wassen en uitslaan. De kip met de wortel, de ui, de kruiden, de peperkorrels en zout naar smaak in de ovenvaste schaal doen en het water erop schenken. Alles (afgedekt) 22-25 minuten op ongeveer eenderde vermogen verwarmen. De bouillon zeven en het vlees van het bot nemen. De gepelde tomaten boven de bouillon door een zeef wrijven of in de foodprocessor of mengbeker pureren en de puree aan de bouillon toevoegen. De soep met de bouillontabletten (afgedekt) in 6-8 minuten op vol vermogen door en door heet laten worden. Tussendoor een keer roeren. Intussen de lente-ui schoonmaken en in dunne ringen snijden. De stukjes kip en de lente-ui aan de soep toevoegen en de soep op smaak brengen met sambal en ketjap. Vlak voor het serveren de soep garneren met de garnalen en de tauge.

Orientaalse Kip-Tomatensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse ovenschotel met victoriabaars
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse cakejes
Snack
Bekijk recept
Orientaalse Kip
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept