Pompoen Fruitcake

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stoom de pompoen 10 minuten of tot het gaar is. Bewerk de gare pompoen met een aardappelstamper of vork tot een zachte puree. Neem hiervan 200 gram en houd het apart. Klop de boter en suiker met een elektrische mixer tot een cremeachtige massa ontstaat. Voeg de stroop toe en klop grondig, voeg het eimengsel in gedeelten toe en klop steeds goed na elke toevoeging. Voeg de pompoen toe en roer tot een egaal mengsel. Meng het bakmeel met het gedroogde fruit en de gember en roer dit met een metalen lepel door het botermengsel. Doe het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake gedurende 1 uur en 40 minuten of tot een breinaald schoon uit de cake komt wanneer je in het midden van de cake prikt. Laat de cake 20 minuten in de vorm staan alvorens hem op een rooster verder te laten afkoelen.

Pompoen Fruitcake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Luchtige fruitcake
20 min + 60 oventijd -
Bekijk recept
Kokos-fruitcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Noten-fruitcake met brandysaus
1u25 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruitcake
0 min
Bekijk recept

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept