Voorbereiding : 1. Wrijf de eendenboutjes goed in met peper en zout.
2. Doe een bodem olijfolie in een ruime pan en verhit deze.
3. Doe de eendenboutjes in de pan en bak deze licht bruin.
4. Maak de knoflook schoon en snij deze in plakjes
5. Maak de sjalotjes schoon en snij deze in grove ringen
6. Haal de naalden van de rozemarijn tak en neus deze met een groot mes
7. Doe de knoflook, sjalotjes en de rozemarijn bij de eendenboutjes en zet deze even mee aan.
8. Voeg laurierblad, jeneverbessen en de kruidnagels toe en blus alles af met een glas witte wijn.
9. Doe de gevogelte fond er bij en deglaceerd de pan. 10. Voeg zoveel ganzenvet toe, zodat de boutjes net onder staan 11. Stoof de boutjes gaar in ca 45 a 60 minuten 1
2. Haal de boutjes uit het vet en ontdoe ze van de huid en botjes. Serveer deze direct.als ze nog lauw-warm is op een eenvoudige aardappel salade.
Tamme Eendenboutjes In Ganzenvet Gesmoord is een recept van Smulweb.nl