Tamme Eendenboutjes In Ganzenvet Gesmoord

6
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: 1. Wrijf de eendenboutjes goed in met peper en zout.

2. Doe een bodem olijfolie in een ruime pan en verhit deze.

3. Doe de eendenboutjes in de pan en bak deze licht bruin.

4. Maak de knoflook schoon en snij deze in plakjes

5. Maak de sjalotjes schoon en snij deze in grove ringen

6. Haal de naalden van de rozemarijn tak en neus deze met een groot mes

7. Doe de knoflook, sjalotjes en de rozemarijn bij de eendenboutjes en zet deze even mee aan.

8. Voeg laurierblad, jeneverbessen en de kruidnagels toe en blus alles af met een glas witte wijn.

9. Doe de gevogelte fond er bij en deglaceerd de pan. 10. Voeg zoveel ganzenvet toe, zodat de boutjes net onder staan 11. Stoof de boutjes gaar in ca 45 a 60 minuten 1

2. Haal de boutjes uit het vet en ontdoe ze van de huid en botjes. Serveer deze direct.als ze nog lauw-warm is op een eenvoudige aardappel salade.

Tamme Eendenboutjes In Ganzenvet Gesmoord is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venkel in melk gesmoord
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse zeevruchten-aardappelschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord rundvlees in kruidige saus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept
Salade van gebraden tamme eend met gekaramelliseerde peer
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept