Italiaanse Kalfsbiefstukjes.

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de biefstukjes met zout en peper. Strooi er oregano over en wrijf het erin. Was de sinaasappel en haal er met de sambaltrekker de schil af. Hak die fijn. Laat ze in een pannetje met water 5 minuten koken en giet ze af. Snijdt de dikke plak ham in kleine brunoise. Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Smelt 40 gram boter in een pan en voeg er de biefstukjes en de sjalot bij. Laat de biefstukjes aan beide kanten bruin sauteren. Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes smoren. Was wat peterselie en hak die fijn. Pers de sinaasappel en de halve citroen uit. Houd 10 gram boter apart, smelt de rest in een pannetje en sauteer hier de champignons in. Maak van de apart gehouden boter en de bloem een beurre manie door ze te kneden. Haal de biefstukjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal. Deglaceert het braadvocht met sinaasappelsap, een beetje citroensap, de vermouth, en de sinaasappelschil, schraap goed over de bodem en breng de saus aan de kook. Voeg er dan de champignons bij, de ham en wat paprikapoeder. Bindt de saus met de beurre manie. Laat zachtjes 5 minuten warmen. Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.

Italiaanse Kalfsbiefstukjes. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvlees met dragon-uiensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsbiefstukjes Met Limburgse Mosterdsaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Kalfsbiefstukjes
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsbiefstukjes met Roomsaus
0 min
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept