Vorm een berg met een kuiltje van de bloem. Voeg een beetje water toe en begin te mengen. Gebruik zo veel water als nodig is om de bloem tot een mooie homogene deegmassa te kneden. Laat het deeg een goed uur rusten alvorens te bewerken. Rol de helft uit in fijne worstjes (doorsnede ?5 mm) en de andere helft in dikkere worsten (?20 mm doorsnede). Versnij de eerste dunne pastaworstjes in stukken van circa 4 cm en hol ze uit met een breinaald. Het resultaat zijn korte pastabuisjes (fusilli). Snij van de tweede pasta telkens zeer dunne schijfjes. Geef ze door middel van een snelle druk met de duim, de vorm van een oortje (orecchiette). Laat de twee pastasoorten rusten en drogen. Kook ze samen, als een trouw paar (de Italiaanse naam is ?Maritati al sugo di pomodoro?) in lichtgezouten water.
Getrouwde Pasta Met Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl