Butterscotch-Ijs

6
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt op een zacht vuurtje de suiker in een droge, schone koekepan, tot ze lichtbruin is. Neem de pan van het vuur. Schenk het hete water in de pan, zet het terug op het vuur en laat de suiker al roerende oplossen. Zet de warmtebron hoger zodra het gesmolten is en kook de saus in tot ca. de helft over is. Laat de saus afkoelen. Klop de slagroom stijf en roer er de afgekoelde saus door. Haal het ijs uit de diepvries, laat zacht worden, maar niet smelten en schep er de butterscotchroom luchtig door. Doe de massa over in een aluminium bakje of bakvorm en zet deze in de diepvries, die op de hoogste stand is ingeschakeld. Laat het ijs in ca. 3 uur weer stevig worden.

Butterscotch-Ijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Amerikaanse pancakes
15 min
Bekijk recept
Koffie-chocoladeshake
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met abrikozensalsa
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Torentje van bitterkoekjescake en perzik
15 min Nagerecht
Bekijk recept