KIP GESTOOFD IN BOKBIER

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en bak ze in 10 minuten rondom goudbruin in de hete boter met 1 eetlepel zonnebloemolie. Hak de selderij zonder stelen grof en voeg de helft ervan met het flesje bokbier bij de kip. Stoof, met het deksel op de pan,zachtjes 35 minuten. Halveer de paprika′ s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika"s in blokjes of reepjes. Kook de doperwtjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Roerbak de paprikablokjes 2 minuten in 1 eetlepel zonnebloemolie. Schep de doperwten erdoor en roer de kookroom en de kerriepoeder erdoor. Verwarm zachtjes 5 minuten. Verdeel de paprika-doperwtenroom-saus over 4 warme borden. Schep de kippen-bouten erop en sprenkel wat van stoofvocht over de kip. Bestrooi met selderijblad.

KIP GESTOOFD IN BOKBIER is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met bokbier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofschotel met kruidnagel en bier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met eitjes, bietjes en prei
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept