Bestrooi de kippenbouten met peper en zout en bak ze in 10 minuten rondom goudbruin in de hete boter met 1 eetlepel zonnebloemolie. Hak de selderij zonder stelen grof en voeg de helft ervan met het flesje bokbier bij de kip. Stoof, met het deksel op de pan,zachtjes 35 minuten. Halveer de paprika′ s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika"s in blokjes of reepjes. Kook de doperwtjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Roerbak de paprikablokjes 2 minuten in 1 eetlepel zonnebloemolie. Schep de doperwten erdoor en roer de kookroom en de kerriepoeder erdoor. Verwarm zachtjes 5 minuten. Verdeel de paprika-doperwtenroom-saus over 4 warme borden. Schep de kippen-bouten erop en sprenkel wat van stoofvocht over de kip. Bestrooi met selderijblad.
KIP GESTOOFD IN BOKBIER is een recept van Smulweb.nl