** - Een dag van tevoren klaar te maken - ** De herterug/bouten in een voorverwarmde oven van 250 graden (hete luchtoven 230 graden) in de braadslee zonder boter bruin bakken (af en toe keren). Als de bout lekker bruin is de ui, de prei, de winterwortel, de jeneverbessen, de tijm en de tomatenpuree toevoegen. Dit 5 minuten laten meebakken. Alles behalve de hertebout in de braadpan doen. Voeg het water aan de braadslee met de hertebout toe en breng het in de oven aan de kook. Zodra het kookt, het vocht in de braadpan gieten. De hertebout weggooien en de braadslee uitschrapen en dit ook aan de braadpan toevoegen. De gekneusde peperkorrels toevoegen. De halve theelepel zwarte peperpoeder toevoegen. De braadpan op laag vuur (net wat pruttelen), 1 uur de deksel erop en daarna nog 2 1/2 tot 3 uur zonder deksel laten pruttelen; de "saus" moet ongeveer voor de helft zijn ingedampt. De creme de cassis erbij en even proeven. Moet peperig smaken, anders nog wat zwarte peperpoeder toevoegen. De saus zeven en in een nieuwe pan doen. Kan zijn dat de saus iets moet worden gebonden (licht stroperig).
Hertebiefstukjes (De Saus Ervoor) is een recept van Smulweb.nl