Kerrietonijn In Bladerdeeg

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de ui en de knoflook; snijd de ui in smalle, halve ringen en snipper de knoflook fijn. Halveer het pepertje, verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst) en snipper de helften fijn. Laat de tonijn uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook en kerrie toe en roerbak nog ca. 1 min. Roer de tonijn erdoor, zodat de vis in stukjes breekt en roer dan de Spaanse peper en de gember erdoor. Roer, van het vuur, de koriander erdoor en breng het mengsel op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 200 C. Schep het tonijnmengsel op de plakjes bladerdeeg en vouw het deeg diagonaal over de vulling, zodat er driehoekjes ontstaan en druk de wanden aan. Leg de deegflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met room en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de deegflapjes in het midden van de oven in ca. 15 min goudbruin en gaar.

Kerrietonijn In Bladerdeeg is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept