Witlof In Portsaus

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de witlof struikjes ongeveer 20 minuten. Laat een boterham mee koken. Dit absorbeert de bittere smaak. Laat goed uitlekken. Sauteer in een koekepan de gesneden champignons in 1 e.l. boter voor 5 min. Doe er dan de port bij en laat het even snel in koken. Maak een witte roux met de rest van de boter en de bloem. Voeg de bouillon en het champignon vocht toe en roer goed door. Leg de witlof met de champignons in een ovenschaal en laat in een matig warme oven 10 min. sudderen. Bind vlak voor het opdienen de saus met creme fraiche. Giet de saus over de witlof.

Witlof In Portsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept