Verhit 75 gram boter in de braadslee en schroei hier de lamsribstukken rondom in dicht. Schuif de braadslee met de ribstukken in de oven en laat het vlees 8 minuten braden. Keer de ribstukken na 4 minuten en bedruip het vlees regelmatig. Neem de ribstukken uit de oven, bestrooi met peper en zout, en laat het vlees, gewikkeld in aluminiumfolie, 15 minuten rusten. Schenk de boter uit de braadslee en voeg de lamsfond toe. Maak de aanbaksels met een vork los. Kook het geheel even door. Zeef de jus, breng op smaak met peper en zout en klop er vlak voor het serveren de rest van de, in klontjes verdeelde, koude boter door. Snijd de lamsribbetjes los en serveer er de lamsjus bij. Lekker met gefrituurde preijuliennes en gebakken aardappelblokjes met sperziebonen en paprika.
Lamscarre Met Lamsjus is een recept van Smulweb.nl