Tajine Van Kalfsvlees Met Abrikozen En Pruimen

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijf het vlees in grote stukken. Pel de uien en hak ze in kleine stukken. Snijd de gekonfijte gember in partjes, zodat u een grote el. gemberblokjes hebt. Leg de pruimen in water en warm ze 3 min.op, zodat ze opzwellen. Verwijder vervolgens de pitten en snijd de vruchten in twee. Giet een scheut olijfolie in een grote kookpan en voeg het vlees, de uien, de gember en de kaneel toe. Laat zachtjes goudbruin worden en zet het deksel op de pan. Voeg een snuifje peper en zout toe en laat anderhalf uur sudderen. Was de abrikozen, snijd ze in grote stukken en verwijder de pitten. Laat een klontje boter smelten in een pan en fruit de abrikozen. Laat ze een tiental minuten sudderen op een middelmatig vuur en voeg de uitgelekte pruimen toe. Voeg ten slotte de vruchten toe aan het vlees en laat een tiental minuten sudderen.

Tajine Van Kalfsvlees Met Abrikozen En Pruimen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept