Snijf het vlees in grote stukken. Pel de uien en hak ze in kleine stukken. Snijd de gekonfijte gember in partjes, zodat u een grote el. gemberblokjes hebt. Leg de pruimen in water en warm ze 3 min.op, zodat ze opzwellen. Verwijder vervolgens de pitten en snijd de vruchten in twee. Giet een scheut olijfolie in een grote kookpan en voeg het vlees, de uien, de gember en de kaneel toe. Laat zachtjes goudbruin worden en zet het deksel op de pan. Voeg een snuifje peper en zout toe en laat anderhalf uur sudderen. Was de abrikozen, snijd ze in grote stukken en verwijder de pitten. Laat een klontje boter smelten in een pan en fruit de abrikozen. Laat ze een tiental minuten sudderen op een middelmatig vuur en voeg de uitgelekte pruimen toe. Voeg ten slotte de vruchten toe aan het vlees en laat een tiental minuten sudderen.
Tajine Van Kalfsvlees Met Abrikozen En Pruimen is een recept van Smulweb.nl