Snijd het kippenvlees en de worst in stukken. Was de okra?s en snijd ze in plakjes. Maak de bleekselderij en de paprika?s schoon en snijd ze in stukken. Pel en snipper de uien en knoflook. Verhit voor de roux in een pannetje 1 dl olie en voeg de bloem toe. Laat het op niet al te hoog vuur al roerend met een garde bruin en gaar worden (dit duurt ca. 15 minuten). Verhit in een braadpan 4 eetlepels olie en bak de kip en worst om en om aan. Voeg de groenten toe en bak ze kort aan. Voeg de roux toe en meng het goed door het vlees-groentenmengsel. Voeg de bouillon toe en breng het gerecht aan de kook. Zet het vuur laag. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Laat de gumbo in ca. 1- 1 1/2 uur gaar worden. Breng het op smaak met cajunkruiden of personal spice en voeg op het laatste moment de lente-uitjes en de rijst toe