Verhit de wok op hoog vuur tot zeer heet. Giet een el olie in de wok. Als de olie walmt gaat het gehaktmengsel in de wok. Roerbak energiek gedurende enkele minuten. Het gehakt verbrokkelt en gaart zeer snel. Schep in een vergiet, laat uitlekken en afkoelen. We maken per persoon twee pakketjes. Neem dus 8 rijstvelletjes, plus enkele in reserve. Voor je het rijstpapier kan gebruiken, moet je het weken in water Leg een na een de velletjes op een keukenhanddoek zodat overtollig water opgeslorpt wordt. Bestrijk om beurten beide zijden van het vel tot wanneer je merkt dat je het kan vouwen. Leg een beetje van het gehakt op het vel en vouw eerst de zijde, die naar jou is toegekeerd, naar voren over het gehakt heen. Vouw nu de zijkanten naar het midden toe. Tenslotte bestrijk je de randen die nog niet gevouwen zijn met losgeklopt ei. Rol het pakketje op het met ei ingestreken stuk en druk wat aan. Het voorkomt geween en tandengeknars wanneer je de gehaktpakketjes vervolgens een half uurtje afgedekt in de koelkast zet. Zo krijgen ze stevigheid, hetgeen bij verdere bewerking geen luxe is. Maak de wok warm, maar deze keer niet gloeiend heet. Giet arachide-olie in de wok en laat die warm worden. Dit duurt slechts ongeveer een minuutje. Leg de pakketjes met twee, maximum drie in de wok, startend met de geplakte kant naar onder. Draai na anderhalve minuut om en bak de tweede zijde. Keer ze eventueel nog eens om. Schep ze uit de wok wanneer beide zijden mooi gebakken zijn en laat ze vervolgens uitlekken op absorberend keukenpapier. Schik daarna op een bord, versier met wat snippers pijpajuin en serveer met opgeroerde dipsaus in individuele potjes.
Krokante Rijstpapierpakketjes Gevuld Met Gehakt is een recept van Smulweb.nl