Paasnestjes

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kneed de All-in-Mix en het water tot een stevig deeg (15 a 20 minuten). Bedek met een droge doek en laat 45 minuten rijzen. Verdeel het deeg in grove stukken en meng er de rozijnen en de sinaasappelstukjes door. Laat 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in stukken van 200 g. Maak ze bolvormig en leg ze op een ingevette bakplaat. Strijk ze in met ei om uitdroging te voorkomen. Laat zo 45 minuten rijzen. Na 15 minuten druk je de bolletjes een beetje plat, vooral in het midden, zodat je een nestvorm krijgt. Strijk na 20 minuten opnieuw in met ei. Na 30 minuten strooi je drie of vier hoopjes suiker op de rand en leg er een halve gekonfijte kers op. Als de nestjes voldoende gerezen zijn, bak je ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 230?C. Verwarm 1 eetlepel afdekgelei met 3 eetlepels water en bestrijk er de de nestjes mee. Leg er enkele suikereitjes in.

Paasnestjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paasnestjes met braambessen
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasnestjes met kokos & limoen
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasnestjes - Rijke chocoladetaart
85 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasnestjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Paasnestjes met braambessen
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasnestjes met kokos & limoen
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasnestjes - Rijke chocoladetaart
85 min Nagerecht
Bekijk recept
Paasnestjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept