In kleine braadpan olie verhitten. Al omscheppend rozijnen en rozemarijn ca.2 minuten bakken. Laten afkoelen tot lauw. In kom bloem en gist door elkaar roeren. Al roerend het lauwwarme water toevoegen. Deeg ca. 10 minuten goed kneden tot het veerkrachtig is en niet meer plakt. Zout en 1 eetlepel basterdsuiker door rozijnenmengsel roeren. Rozijnenmengsel met olie door deeg roeren. Kom afdekken met vochtige doek en op warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen. Deeg tot plat rond brood vormen, op bakplaat leggen, en nog een keer onder die doek 30 minuten laten rijzen. Brood in een voorverwarmde oven ca. 15 minuten bakken. in een kopje de rest van de basterdsuiker oplossen in 4 eetlepels heet water. Brood bestrijken met suikerwater en in nog ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Op taartrooster af laten koelen.
Italiaans Rozemarijnbrood is een recept van Smulweb.nl