Van broodmix, boter en 4 1/2 dl water deeg kneden volgens gebruiksaanwijzing op de veerpakking. Deeg in 3 gelijke delen verdelen. Door 1 deel pesto, parmezaanse kaas en pijnboompitten kneden en tot deegbal vormen. Door 1 deel tomatenpuree, peper, tomaten en bloem kneden. Door laatste deel olijven en peterselie kneden.Deeg in aparte kommen afgedekt met plasticfolie ong. 10 minuten laten rijzen. Elke deegbal uitrollen tot een streng van ong. 60 cm lengte. Van strengen krans vlechten en op bakplaat leggen. krans met losgeklopt ei bestrijken en met pijnboompitten bestrooien, iets aandrukken. Takjes rozemarijn in vlecht steken, krans met doek afgedekt nog 30 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 graden C. brood op een na onderste richel van oven ong. 45 minuten bakken. laten afkoelen en tot gebruik in trommel, zak of aluminiumfolie bewaren.
Gevlochten Broodkrans is een recept van Smulweb.nl