Vijgen Met Amandelen En Chocolade

6
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de vijgen naast elkaar in een platte schaal en overgiet ze met heet water (of hete thee). Laat ze bij voorkeur een nacht weken, tot ze hun oorspronkelijke formaat hebben. Hak of maal de amandelen fijn. Smelt de in blokjes gebroken chocolade met de amaretto au ban marie of zet de kom ca: 2 minuten op 500 watt in de magnetron. Roer de amandelen door de chocolade. Knip de steeltjes van de vijgen en druk er met de wijsvinger een holletje in. Vul de vijgen met het iets opgesteven chocolademengsel en zet ze naast elkaar in een platte ovenschaal. Zet de schaal ca: 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat de vijgen afkoelen tot lauwwarm.

Vijgen Met Amandelen En Chocolade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept