Pel en snipper de ui. Meng het gehakt, de tartaar, de uisnippers en de specerijen goed door elkaar; zet het mengsel 1 uur afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed intrekken. Kneed het gehaktmengsel nogmaals goed door en vorm er 8 platte schijven (hamburgers) van. Op de barbecue: Rooster de burgers boven de gloeiend hete houtskool in 8-10 minuten bruin en gaar; keer ze halverwege de bereidingstijd. Maak de aardappelpuree: Borstel de aardappelen schoon onder koud stromend water en kook ze in ruim water in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en pel ze; stamp het aardappelkruim fijn. Pel en snipper de ui. Verhit de boter en fruit de uisnippers zachtjes; voeg de puree toe en laat hem goed heet worden; roer regelmatig. Roer de peterselie door het aardappelmengsel en breng het op smaak met zout en peper
Balkan Burger Met Gekruide Aardappelpuree is een recept van Smulweb.nl