Los de biergist op in lauwwarm water. Voeg 450 gram van de gemengde bloem toe en maak hiervan een stevig, dik vloeibaar beslag. Doe de rest van de bloem in een grote, diepe kom en leg in het midden het beslag. Werk vanuit het midden een deel van de bloem erdoor. Er ontstaat dan een kleverig beslag in het midden, met de rest van de bloem eromheen. Dek dit af met een doek en laat het in een matige warme omgeving tot de volgende dag rijzen. Voeg dan 1 liter lauwwarm water toe, het zout en de komijnzaaadjes. Werk alles goed door elkaar en verdeel in drie gelijke delen. Kneed op een met bloem bestoven werkblad elk deel nogmaals goed door elkaar. Vorm er drie bollen van en laat deze, afgedekt met een doek, op een warme plaats gedurende twee tot drie uur rusten en rijzen. Kneed de broden daarna opnieuw en geef ze hun definitieve vorm. Dek ze weer af en laat ze weer rusten en rijzen. Prik de broden voordat ze de oven in gaan op meerder plaatsen met een vork in en besprenkel ze met water. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak daarin de de broden (of een brood) in ongeveer drie kwartier bruin. Het brood mag niet openbarsten of aanbranden.
Grootmoeders Bruin In Drievoud is een recept van Smulweb.nl